CUM?

Miscarea Occupy este ”ultimul racnet” in materie de proteste stradale. Multi au incercat sa o categoriseasca, dar fara prea mare succes. Este greu sa incadrezi intr-un anumit tipar o miscare ce are posibilitatea ca in curind sa uneasca dorintele a 99% dintre oamenii planetei, triumfand in final in fata a cei 1% care conduc lumea in prezent.

Cine sunt acesti 99%? Este simplu. . Sunt cei care isi doresc o lume mai buna pentru ei si generatiile ce vor urma si nu una plina de coruptie, abuzuri si poluare. Sunt cei care au inteles ca sistemul financiar si politic si o parte din legile actuale sunt in detrimentul lor. Cei 99% suntem NOI si VOI!

Cine sunt cei 1%? Este si mai simplu. Acel grup de interlopi cu cravata care urmaresc doar instrainarea sistematica a tuturor resurselor tarii pentru a ne aduce la stadiul de dependenta totala si supunere fata de marile puteri internationale care au ca scop ingenuncherea atat a Romaniei cat si a intregii Planete: FMI, Banca Mondiala, Marile Corporatii. Cateva exemple recente de la noi sunt:

►ACTA NU A FOST ANULATA ci doar AMANATA. Nu trebuie ca amanarea negocierii tratatului sa ne bucure, ci sa ne ingrijoreze.

►CHEVRON NU A RENUNTAT. Avizele de mediu pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica sunt valabile. Nu s-au retras ci au lansat doar un artificiu ieftin prin care urmaresc sa manipuleze si sa domoleasca inflacararea cu care societatea civila se impotriveste acestui proiect fatal pentru oamenii, apele, aerul si siguranta Romaniei.

► PROIECTUL MINIER DE LA ROSIA MONTANA NU A FOST ANULAT. Deschiderea celei mai mari mine de suprafata din Europa de catre corporatia Rosia Montana Gold Corporation implica un plan de relocare care va afecta sute de gospodarii, va cauza distrugerea patrimoniului istoric si arheologic de o valoare inestimabila precum si case de patrimoniu si galerii romane si pre-romane. De asemenea, va implica folosirea tehnologiei pe baza de cianuri a carei risc este extreme de ridicat atat pentru natura cat si pentru oameni.

►CUPRU MIN SE VINDE IN SECRET. Rosia Poieni este cel mai mare zacamant cuprifer al Romaniei si al doilea in Europa, reprezentând 60 % din rezerva de minereuri cuprifere a României.

Cei 1% se afla in absolut toate institutiile CORUPTE si DISFINCTIONALE ce au rolul de a ne organiza vietile sau de a ne furniza lucrurile vitale traiului pe acest pamant. Cei 1% sunt cei care vor ingropa de vie aceasta tara daca noi nu vom reactiona.

Veti intreba cum este posibil sa construim o lume mai buna. Inainte de toate, trebuie sa acceptam cu totii ca posibilitatea unei lumi mai bune chiar EXISTA! Apoi trebuie sa intelegem de ce lumea de acum nu reuseste sa fie mai buna. Trebuie sa cautam cauzele adevarate ale esecurilor repetate, politice si economice. Raspunsul este evident: de vina pentru situatia actuala (pe plan national dar si global) este sistemul creat si condus de o minoritate (1%), o mina de oameni a caror bogatii le ofera posibilitatea de a face orice (inclusiv sa mentina un sistem care sa-i avantajeze, in detrimentul celorlalti 99%). Indiferent ca sunt mari bancheri sau mafioti, elitele pot face absolut orice cu banii pe care ii au, inclusiv alti bani. Corporatiile pot influenta politici nationale, pot declansa razboaie sau pot hotari cine vor fi presedintii unor state. Toate acestea in completa neconcordanta cu dorintele oamenilor simpli, a celor peste 99%. Miscarea Occupy are meritul ca este unica miscare ce doreste sa purifice in miezul sistemului, acolo de unde incepe totul. Majoritatea oamenilor nu vad decit efectele produse de acest sistem si incearca sa lupte fara succes impotriva lor: poluare, coruptie, etc. Dar poluarea exista pentru ca cineva destul de puternic are posibilitatea sa treaca peste normele de mediu si de bun-simt. Coruptia exista pentru ca cineva suficient de bogat are posibilitatea sa cumpere autoritatile si pe altii mai saraci. Noi dorim ca aceste posibilitati sa dispara, sa traim intr-o lume guvernata de legile bunului simt, o lume fara abuzuri si razboaie, o lume in care soarta majoritatii sa fie hotarita de majoritate, nu de o minoritate atotputernica.

Ne dorim o democratie adevarata, participativa, o diferenta mai mica intre bogati si saraci, libertate si o economie bazata pe resurse, nu pe profit. Ne dorim sa traim intr-o lume in care sa ne bucuram si unii si ceilalti de pace, o viata in care banii, frica, lacomia, manipularea si competitia nu vor mai sta la baza configuratiei sociale si economice deoarece scopul principal al societatii noastre trebuie sa fie binele tuturor, oferirea unei vieti bune pentru toti. Pentru ca fiecare isi are locul sau pe aceasta Planeta si in aceasta societate. Pina atunci insa avem multe de facut. Lumea trebuie sa inteleaga ca daca nu face nimic, nu se poate schimba nimic. Lumea trebuie sa se informeze si sa fie constienta de lucrurile ce trebuie schimbate. Oamenii trebuie sa fie uniti!

In 12 Mai ii chemam alaturi de noi pe toti cei 99% care au aceleasi interese. Din 12 Mai dorim sa Reconstruim Romania, sa veghem la respectarea legilor si a dorintelor majoritatii. Din 12 Mai dorim sa-si aminteasca toti cei ce ne conduc, indiferent cine sint ei, ca noi EXISTAM! Din 12 Mai trebuie sa ne mobilizam si sa ocupam Piata Universitatii. Sa ramanem acolo asa cum au facut parintii nostri in 1990 si sa nu mai plecam pana cand glasul nostru nu va fi ascultat, pana cand dorintele noastre nu vor fi indeplinite! Ocupatia aduce avantajul crearii unei zone a continuitatii dezbaterilor libere si, in acelasi timp, mentine vii, in constiinta publica, idealurile de libertate si democratie. Ramanand impreuna in Piata, cu cortul, sacul de dormit, pe patura, ne vom obisnui unii cu ceilalti si vom incepe sa dezbatem si sa conturam impreuna solutii pentru lacunele acestui sistem. Vom lucra impreuna pentru aceasta tara, nemaiasteptand raspunsuri de la o mana de mafioti care pretind ca reprezinta interesele poporului. Ne vom reaminti ce inseamna increderea in oameni, colaborarea, iubirea, dreptatea, placerea de a imparti cu ceilalti, proactivitatea, veselia, arta, sanatatea, libertatea.

Din 12 Mai ii asteptam in Bucuresti, Piata Universitatii pe toti cei care vor sa se implice in Reconstruirea Romaniei! Asteptam toti oamenii sa isi aduca steagurile, bannerele, tobele, djembele, chitarele, viorile, fluierele, acordeoanele, covorasele de meditatie, corturile, sacii de dormit, initiativa, spiritul curat si dorinta sincera de a vindeca Romania. Si numai uniti o vom putea face!

Nu vom fi singuri. In aceasta zi au loc in toata lumea actiuni similare in care oamenii vor campa in Pietele sau parcurile locale pentru a reincepe sezonul de ocupatie.

► Site: https://12m12.wordpress.com/

► Event – http://www.facebook.com/events/376516159037063/

► Pagina – http://www.facebook.com/12.Mai.RO

► Email: 12mai.romania@gmail.com

Twitter: @12mai2012

Youtubehttp://www.youtube.com/user/12512ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Top Clicks

    • None
%d bloggers like this: